• Softueri i kontrollit të shënimit me lazer
  • Kontrollues lazer
  • Kokë skaner galvo lazer
  • Fibër/UV/CO2/Lazer jeshil/Picosecond/Femtosecond
  • Optika lazer
  • Makinat me laser OEM/OEM |Shënimi |Saldim |Prerje |Pastrim |Prerje

Aplikimet e lazerit në përpunimin e qelqit

Titulli
Linja e ndarë

Prerje xhami me lazer

Xhami përdoret gjerësisht nëfusha, si p.shautomobil, fotovoltaik,ekranet, dhe pajisje shtëpiakes për shkak të sajavantazhet duke përfshirëformë e gjithanshme,lartëtransmissigjallëri, dhe kosto të kontrollueshme.Ekziston një kërkesë në rritje për përpunimin e qelqit me saktësi më të lartë, shpejtësi më të shpejtë dhe fleksibilitet më të madh (si përpunimi i kurbës dhe përpunimi i parregullt i modeleve) në këto fusha.Megjithatë, natyra e brishtë e qelqit paraqet gjithashtu një sërë sfidash përpunimi, të tilla si çarje, patate të skuqura,dheskajet e pabarabarta.Ketu eshtesimund të lazeritprocesimaterialet e qelqit dhe ndihmojnë në përmirësimin e përpunimit të qelqitprodhimit.

Prerje xhami me lazer

Ndër metodat tradicionale të prerjes së xhamit, më të zakonshmet janë prerja mekanike, prerja me flakë,dheprerje me ujë.Përparësitë dhe disavantazhet e këtyre tre metodave tradicionale të prerjes së xhamitjanë si më poshtë.

Rasti i aplikimit 1

Prerje mekanike
Përparësitë
1. Kosto e ulët dhe funksionim i lehtë
2. Prerje e lëmuar Disavantazhet
Disavantazhet
1. Prodhim i lehtë i patate të skuqura dhe mikro-çarje, duke rezultuar në forcë të reduktuar të prerjes së skajit dhe bluarje të imët CNC të prerjes së skajit të nevojshëm
2. Kosto e lartë e prerjes: mjeti i lehtë për t'u veshur dhe i nevojshëm zëvendësimi i rregullt
3. Prodhimi i ulët: vetëm prerja e linjave të drejta është e mundur dhe e vështirë për t'u prerë modele në formë

Prerje me flakë
Përparësitë
1. Kosto e ulët dhe funksionim i lehtë
Disavantazhet
1.Deformim i lartë termik, i cili parandalon përpunimin me saktësi
2. Shpejtësia e ulët dhe efikasiteti i ulët, të cilat parandalojnë prodhimin masiv
3.Djegia e karburantit, e cila nuk është miqësore me mjedisin

Rasti i aplikimit 2
Rasti i aplikimit 3

Prerje me ujë
Përparësitë
1.Prerja CNC e modeleve të ndryshme komplekse
2. Prerja e ftohtë: nuk ka deformim termik ose efekte termike
3. Prerje e qetë: përfundime të përpunimit të saktë të shpimit, prerjes dhe formimit dhe nuk ka nevojë për përpunim dytësor
Disavantazhet
1. Kosto e lartë: përdorimi i sasive të mëdha të ujit dhe rërës dhe kostot e larta të mirëmbajtjes
2.Ndotje e lartë dhe zhurmë në mjedisin e prodhimit
3.Forca e lartë e ndikimit: jo e përshtatshme për përpunimin e fletëve të holla

Prerja tradicionale e xhamit ka një numër të madh disavantazhesh, si shpejtësia e ngadaltë, kostoja e lartë, përpunimi i kufizuar, pozicionimi i vështirë dhe prodhimi i lehtë i copëzave të xhamit, çarjet dhe skajet e pabarabarta.Përveç kësaj, nevojiten hapa të ndryshëm pas përpunimit (si shpëlarja, bluarja dhe lustrimi) për të lehtësuar këto probleme, gjë që rrit në mënyrë të pashmangshme kohën dhe kostot shtesë të prodhimit.

Me zhvillimin e teknologjisë lazer, prerja e qelqit me lazer, përpunimi pa kontakt, është zhvilluar.Disiplina e tij e punës është të përqendrojë lazerin në shtresën e mesme të xhamit dhe të formojë pikën e shpërthimit gjatësor dhe anësor përmes shkrirjes termike, në mënyrë që të ndryshojë lidhjen molekulare të xhamit.Në këtë mënyrë, forca shtesë e goditjes në xhami mund të shmanget pa ndotje nga pluhuri dhe prerje konike.Për më tepër, skajet e pabarabarta mund të kontrollohen brenda 10um.Prerja e xhamit me lazer është e lehtë për t'u përdorur dhe miqësore me mjedisin dhe shmang shumë disavantazhe të prerjes tradicionale të xhamit.

BJJCZ lançon JCZ Glass Cutting System, shkurtuar si P2000, për prerjen e xhamit me lazer.Sistemi përfshin funksionin PSO (saktësia e ndarjes së pikave të harkut deri në ±0.2um me shpejtësi 500mm/s), i cili mund të presë xhamin me shpejtësi dhe saktësi të lartë.Duke kombinuar këto avantazhe dhe ndarjen pas përpunimit, mund të arrihen përfundime të sipërfaqes me cilësi të lartë.Sistemi ka avantazhet e saktësisë së lartë, pa mikro-çarje, pa thyerje, pa patate të skuqura, rezistencë të lartë në skaje ndaj thyerjes dhe nuk ka nevojë për përpunim dytësor si shpëlarje, bluarje dhe lustrim, të gjitha këto përmirësojnë ndjeshëm prodhimin dhe efikasitetin ndërsa reduktimin e kostove.

                                                                                                                                                                                                                         Fotografia e përpunimit të prerjes së qelqit me laser

Rasti i aplikimit 4

IKONA3Aplikacion

Sistemi i prerjes së xhamit JCZ mund të aplikohet për të përpunuar xhami ultra të hollë dhe forma dhe modele komplekse.Përdoret zakonisht në telefona celularë, elektronikë të konsumit, produkte elektronike 3C, xhami izolues për automobila, ekrane inteligjente shtëpiake, qelqe, lente dhe fusha të tjera.

Rasti i aplikimit 5

Shpimi me laser qelqi

Laserët mund të aplikohen jo vetëm në prerjen e qelqit, por edhe në përpunimin e vrimave me hapje të ndryshme në xhami, si dhe në mikrovrima.

Zgjidhja e shpimit të qelqit me lazer JCZ mund të aplikohet për të përpunuar materiale të ndryshme qelqi, si qelqi kuarci, qelqi i lakuar, xhami ultra i hollë pikë për pikë, rresht pas rreshti dhe shtresë pas shtrese me kontrollueshmëri të lartë.Ka shumë përparësi, duke përfshirë fleksibilitetin e lartë, shpejtësinë e lartë, saktësinë e lartë, qëndrueshmërinë e lartë dhe përpunimin e modeleve të ndryshme, të tilla si vrima katrore, vrima të rrumbullakëta dhe vrima listello.

Rasti i aplikimit6

IKONA3Aplikacion

Zgjidhja e shpimit të qelqit me lazer JCZ mund të aplikohet në xhami fotovoltaik, ekrane, xhami mjekësor, elektronikë të konsumit dhe elektronikë 3C.

Rasti i aplikimit 7

Me zhvillimin e mëtejshëm të prodhimit të qelqit dhe teknologjisë së përpunimit të qelqit dhe shfaqjes së lazerëve, metodat e reja të përpunimit të qelqit janë të disponueshme në ditët e sotme.Nën kontrollin e saktë të sistemit të kontrollit me lazer, përpunimi më i saktë dhe më efikas bëhet një zgjedhje e re.


Koha e postimit: Maj-06-2022